W związku z nadejściem nowej ustawy dotyczącej towarów sprzedawanych w
sklepikach szkolnych , a dokładniej rzecz ujmując tych których zakaz
sprzedaży wchodzi w życie rozpętała się burzliwa dyskusja o tym co dzieci jedzą , co jeść
powinny , co propaguje TV , a co po prostu jest smaczne, zdrowe ...
Wychodząc na przeciw temu problemowi powspominajmy razem nasze dzieciństwo i
słodkości , które syciły nasze buzie w czasach kiedy paczki ze
smakołykami z zagranicy przychodziły kilka razy do roku , a tak na prawde to nasze
mamy umiały stworzyc cuda..
Pamietacie kogiel-mogiel ? a szyszki z dmuchanego ryżu?
I właśnie na szyszki naszła mnie dziś ochota :)
Do przygotowania pyszności potrzebne będą :
1. ryż preparowany
2. krówki najlepiej te najmocniej ciągnące
3. masło
4.kakao
Masło wraz z krówkami roztopić w garnuszku na małym ogniu dosypując dwie łyżki kakao.
Do uzyskanej masy wsypać ryż i delikatnie wymieszać.
Odczekać kilka minut i formować przepyszne szyszeczki.
Smacznego!!!
Masło wraz z krówkami roztopić w garnuszku na małym ogniu dosypując dwie łyżki kakao.
Do uzyskanej masy wsypać ryż i delikatnie wymieszać.
Odczekać kilka minut i formować przepyszne szyszeczki.
Smacznego!!!
Alicja:)
zdjęcia wykonane Iphonem 5s
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz